Eastenders en Belgische Seinfeld freaks - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van John Vervoort - WaarBenJij.nu Eastenders en Belgische Seinfeld freaks - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van John Vervoort - WaarBenJij.nu

Eastenders en Belgische Seinfeld freaks

Door: john vervoort

Blijf op de hoogte en volg John

18 Juli 2012 | Nederland, Amsterdam

10 - 16 juli

Dit stukje is met wat vertraging online gekomen omdat 'het internet' er de afgelopen dagen hier op het park uitlag. En dan duurt het blijkbaar even hier op 't eiland voor je iets gedaan krijgt. Maar we zijn weer online, dankzij doortastend en subliem optreden van onze gastvrouw Wendy (ik moet extra m'n best doen om wat lompe opmerkingen te compenseren, zie verder).

De hond van hiernaast leest blijkbaar ook onze stukjes. Hij was danig geimponeerd door mijn dreigementen en is sindsdien braaf elke nacht stil geweest. Het is eigelijk best een grappig beest en het is 'm moeilijk kwalijk te nemen als het grootste terroristje van het park, de kat Mickey, net hoog genoeg gaat zitten uitdagen zodat ie er niet bij kan.

De kogel is door de kerk en het volgende land op onze trip wordt Cuba. Het westelijk deel van de VS komt in deel 2 nog wel aan bod. De afweging was nog even om naar Venezuela over te steken en via Suriname naar Brazilië te gaan. Maar omdat Cuba al jaren op het vakantie-lijstje staat gaat dat 'm worden. De voorbereidingen zijn begonnen en als eerste met het kopen van een uitgebreide reisgids bij de Bruna. Het wordt een rondrit van een maandje, maar hoe of wat precies gaan we nu op ons gemak invullen.

11 juli
In de VS kon ik lekker ongecensureerd commentaar leveren in deze blog op alles en iedereen. A, ze kenden toch geen Nederlands, B, we waren gemiddeld na twee dagen weer weg... so what! Hoe anders is het hier. Zowat iedereen spreekt Nederlands, en we zitten hier nog 6 weken. Daarbij is het verslag al bij minimaal één iemand van het park doorgedrongen, dus ik moet echt oppassen met wat ik schrijf. In ieder geval tot een bepaalde datum... dan gaan we weer lekker onze gal spuwen. We denken eraan het park om te dopen in iets als 'East-enders' of Peyton Place.

Over het park niks dan goed overigens. De beheerders zijn tof en relaxed en mijn voorstel om een 'parkgast-van-de-week' te benoemen zou serieus in overweging worden genomen. Mijn voorstellen omtrent de daarbij behorende privileges vielen in minder goede aarde. Daarbij werd me te kennen gegeven dat ík sowieso heel erg m'n best moest doen de komende tijd om nog ergens kans op te maken. Ik stond al ver in de min... Ik snap er niks van, alleen een paar opmerkingen gemaakt over limburgers en intelligentie. Dat de parkbeheerders uit Kerkrade komen wist ik wel, had alleen niet gedacht dat ze het zouden snappen... (daar gaat m'n nominatie).

12 juli
Als we van Willemstad afkomen en we rijden lekker met open ramen op de ringweg naar huis begint Jolanda ineens lichtelijk hysterisch te doen. Ze slaat om zich heen en iets moet er zeer doen, want ondanks d'r redelijk hoge pijngrens (voor een vrouw dan...) schreeuwt ze het uit. Ik zet ons koekblik/auto snel in de berm aan de kant en het blijkt dat er een bij naar binnen is gevlogen en aan de binnenkant van d'r dij, net aan de rand van d'r rokje heeft gestoken. Ik schuif de angel naar beneden en iets in me zegt dat je dan ook het gif eruit moet zuigen. Iets wat ik me meen te herinneren van heel lang geleden.

Dus vol overgave stort ik me op de beet en zuig, en spuug het naar buiten, en zuig nog een keer. Achteraf besef ik dat dit voor voorbij rijdende automobilisten best een apart tafereeltje moet zijn geweest:
ik met m'n hoofd tussen Jolan d'r benen en zij met een verkrampt gezicht....

's middags is het tijd voor strandtest deel 5, Blauwbaai. Bij ons om de hoek dus lekker makkelijk.

Groot resort, hotel, golfbaan, woonpark, noem maar op, het is er... Zoveelste resort dat een strandje en land opkoopt en het commercieel gaat exploiteren. Wij vragen ons af of de lokale bevolking hier geen moeite mee heeft. Of die zitten te wachten om tegen betaling van entreegeld naar d'r eigen strand te mogen. En daar een luxueus restaurantje aan het water, een trendy DJ, een massage-tent, chillhoeken en een hoog gehalte aan wannabe's aan te treffen. Letterlijke tekst van de Verbruggentjes naast ons:

'ok, dus even resumé, één limonade.. - nee fanta mam!-, ja lieverd dat is hier limonade, één cola, en nog een flesje chardonay, ja? dank je wel heur.'

Wij houden persoonlijk veel meer van de paar strandjes waar de lokale bevolking komt. Waar één keet staat die wat drank en wat snacks verkoopt en waar hele gezinnen aan het barbeque-en zijn. En dat is dan dat...

13 juli
Muggen nog steeds onder controle.. het 98% DEET spul werkt prima. Vervelende bijkomende eigenschap van dit spul: het tast plastic en leer aan. Het vreet het min of meer weg. Dus niet spuiten en flesje op de TV terug zetten. Is niet goed voor TV.

Is het een ultieme practical joke als je in een internet-cafe alle toetsenborden met dit spul inspuit of valt dit dan toch meer in de categorie vandalisme?

Vanmiddag afgesproken met m'n ouwe sportmaat Jim, die ook aangekomen is op het eiland. Gezellig bijgeklets en we worden meteen uitgenodigd voor een barbeque bij z'n broer thuis. En het huis en zwembad van zijn broer gezien hebbende is dit toch wel heel jammer dat we niet kunnen.

's avonds namelijk al afgesproken voor een borrel met onze Belgische buren Hendrikje en Phillipa. Stikgezellig en als blijkt dat er nog meer mafkezen zijn die negen seizoenen Seinfeld zowat letterlijk uit hun hoofd kennen is het zo 4.00 uur... en dronken, dat dan weer wel natuurlijk.

14 juli
Niet veel over te vertellen. Lam op een strandbedje gelegen en af en toe de zee in om hitte en kater af te spoelen. Hitte lukt, kater niet. Jolanda vermaakt 'r eigen met d'r e-reader. We vrezen dat die 7000 boeken die erop staan nog te kort gaan schieten.

De beste remedie voor het verwerken van een kater is.... en koud pilske. Idee uitstekend, alleen af te raden in een schommelde hangmat.

15 juli
De Cuba reisgids in inmiddels twee keer zo dik geworden. En een stuk moeilijker te lezen, na een nacht in een wasbak onder een druppelende kraan te hebben gelegen. Gedroogd in de Curacaose zon slaan de bladzijdes nu om alsof we een 15e eeuws papyrus manuscript aan het lezen zijn. Knisper, knipser, én bladzijde los. Dit wordt straks een zeer onsamenhangende rondreis.

We hebben nog steeds de tv niet aangehad hier. Wat is het toch heerlijk om eigenlijk continu buiten te leven. Buiten het slapen, is het 's avonds veel en veel leuker om met een drankje, slap te ouwehoeren op het terrasje. Maar ik heb inmiddels klachten gekregen over het te veel benadrukken van het lekkere weer hier, dus....daar zal ik 't deze keer maar niet overe hebben dan, over het weer en de zon en zo.

16 juli
Ja, we hebben d'r één gevonden! Een sportschooltje. FirstClassGym aan de Pater Euwensweg in Otrobanda. Naf 80,00 pp voor een maand onbeperkt sporten. Ook eindelijk een weegschaal en het valt ons eerlijk gezegd nog mee, allebei 5 kilo aangekomen. Mmwha, met nog 6 weken hier moet het te doen zijn om 't er weer af te krijgen.
Geweldige sportschool, inschrijven? Niet meer dan naam in schriftje schrijven. Jolan is nummer 228, ik 229. Bij binnenkomst het nummer zeggen aub. Ik stel voor om het een keer te oefenen, maar dat hoeft niet.

De cardio apparaten vertonen her en der wat kleine gebrekjes. Zo staat er 'No running' getaped op de loopbanden, ok dan... Maar de kracht apparaten zijn geweldig. Ouwerwetse, oerdegelijke, niet kapot te krijgen, stalen monsters. En een hele zaal vol met voor elke spiergroep minimaal 3-4 van dit soort klassiekers. Zelfs voor de kuiten. Handhalters beginnend bij 5 kg oplopend naar 40 kg. Niet dat ik die heel gauw nodig ga hebben, maar ik vind het idee dát ze er zijn toch geruststellend.

En dan 's middags lekker snorkelen in een fijn zee-tje. En dan 's avonds op een pier in Sint-Michiel de zon in de zee zien zakken en de lucht heel roze-oranje achtig zien worden. Nondeju, wa is het leven goed.

tot snel.

XXX

Foto's: http://sdrv.ms/LYdIzL

• 21 Juli 2012 - 13:01

Jose V/d Pas:

Wat hebben jullie het moeilijk .
    Hier begin ik aan mijn laatste dagen vakantie en hoe doe je dat in Tilburg ?
    Natuurlijk rondje kermis !
    Het weer begint wat te worden hier volgende week 24 graden, heb je wat aan als je moet werken. Nou tot snel weer misschien op skype.

• 25 Juli 2012 - 22:00

Pa: