Miami, chevrolet malibu & Duffy's sports grill - Reisverslag uit Riviera Beach, Verenigde Staten van John Vervoort - WaarBenJij.nu Miami, chevrolet malibu & Duffy's sports grill - Reisverslag uit Riviera Beach, Verenigde Staten van John Vervoort - WaarBenJij.nu

Miami, chevrolet malibu & Duffy's sports grill

Door: john vervoort

Blijf op de hoogte en volg John

05 Mei 2012 | Verenigde Staten, Riviera Beach

4 mei om 5.30 wakker, het komt al in de richting. Nog steeds geen auto, dus nog steeds op het openbaar vervoer aangewezen, wat overigens erg goed geregeld is in Miami en Miami-Beach. Bus, Metro-mover, Metrorail. En voor een dagkaart van 5$ kun je er onbeperkt gebruik van maken. Dus met de bus en de metro Miami downtown en Little Havana in. Bleek dat de metromover wel een inner- en outer- route heeft, met als gevolg dat we een keer of drie rond zijn geweest voor we op de juiste bestemming waren. Maar hé, voor 5$ onbeperkt, dus we hadden er net zo goed heel de dag in kunnen zitten. 's middags voor het eerst aan de fastfood toegegeven bij een Wendy's. Blijkt dat degene achter de kassa als een Wendy's verkleedt moet. Pipi Langkous-pruik, debiel gestreept bloesje en dito rokje. We vroegen ons af of daar 's ochtends om wordt geloot wie die dag "de Wendy" is.

's middags weer terug en nog ff wat kleur opgedaan op het strand en afgekoeld in de oceaan.

Trouwens al drie dagen lang 's ochtends na 't ontbijt lekker op het strand mezelf uitgeleefd. Joggen, push-ups, buikoefeningen, lunges. Dit terwijl de andere helft op d'r luie, werkeloze reet op het terras gaat zitten met haar e-readertje. Ik noem geen namen maar de opmerkzame lezer zal het wel snappen.

5 mei.
sorry trouwens: geen 2 minuten stil gestaan gisteren en vandaag ook niet echt gevierd. Wel verheugd op m'n busritje (lijn S) naar south beach om de auto op te halen. Pick-up tijd om 12.00 en zo was besproken: een A-klasse auto. Goed genoeg, als je onze laatste vier auto's hebt gezien de afgelopen jaren. Varieërend van een opel corsa '93 tot een fiat panda '90. Dan komen ze met een spikslinter nieuwe Chevrolet Malibu met 3000 miles op de teller aan. Dit is in ieder geval niet de A-klasse die wij gewend zijn hier in Europa. Ik ben bang dat dit te veel verantwoording is en bij het uitrijden van de parkeergarage dezelfde buslijn S zich aan m'n linkerflank naar binnen boort.... maar het gaat goed.

Een automaat, en eerlijk gezegd snapte ik na 5 minuten al niet waarom wij in Europa nog steeds moeilijk lopen te doen met dat schakelen. Relaxter kan niet. Jolanda en de koffers opgepikt en eindelijk op weg.... Miami, Fort Lauderdale, Interstate 95 op naar het noorden, Palm Beach (wat een overdreven poenerij) en gestrand rond 16:00 in "Inn of America" in Riviera Beach.

Amerikaanser kan het niet. Motel zoals in de films. Daarna gegeten in Duffy's Sports Grill. Ik heb ze geteld, 40 tv screens met All Florida's Best Sport Teams Live. Veel vlees op en een overdreven groot glas bier. En als het op bier aankomt zeg ik niet gauw overdreven!! Daarna nog een liquor store ingelopen, zo groot als een gemiddelde Jumbo. En niks als drank, drank, drank. Als alcoholist-in-de-dop denk je "i died and went to heaven".

Kortom vandaag het echte Amerika gezien, wat een maf land, en we vinden het geweldig!!

Morgen op naar Kennedy Space Center en Daytona Beach.

XXX

• 06 Mei 2012 - 10:28

Marjan:

wat een macho in die auto past wel een betje bij jou
    wel en vette bak jongens
    have fun over there

• 07 Mei 2012 - 16:21

José Van De Pas:

Hoi Jolande en John,

Erg fijn om te zien dat het weer daar stukken beter is dan hier. Ik hoop dat jullie de tijd van jullie leven gaan beleven. Nog veel plezier en hou me op de hoogte :-)

Groetjes José