Niagara Falls - Reisverslag uit Niagara Falls, Verenigde Staten van John Vervoort - WaarBenJij.nu Niagara Falls - Reisverslag uit Niagara Falls, Verenigde Staten van John Vervoort - WaarBenJij.nu

Niagara Falls

Door: john vervoort

Blijf op de hoogte en volg John

25 Mei 2012 | Verenigde Staten, Niagara Falls

23 mei erie - niagara falls 186 km.

Voor ons gevoel zijn we op het noordelijkste punt van de reis. 3200 miles, 5120 km. Ongeveer hetzelfde als van Tilburg naar Teheran (iran).
Toch een minder gezellige stad dan waar we nu zitten.

De eerste dag bekijken we het te voet. De grens tussen de VS en Canada ligt precies in het midden van de Niagara rivier en vanaf de Canadese kant zie je de watervallen in al hun glorie naar beneden denderen. We komen erachter dat er via een brug een grensovergang is en we lopen dus Canada in. Hier staan de Merriot's, Hiltons en een stuk of wat casino's met uitzicht op de watervallen. Maar het is zo indrukwekkend dat je je niet echt bewust bent van de commercie.

Overigens, we hebben inmiddels een nieuw systeem om foto's te uploaden, want hier gaan we het niet redden met max 150 foto's. Bovendien zijn ze nu scherper.
Foto's van de eerste dag bij de Niagara watervallen:

Foto's van de tweede dag vindt je hier:

De tweede dag wordt de dag van de "Maid of the Mist", de boottocht vlak langs de watervallen, de film over de Niagara en het aquarium.

Oké het is toeristisch en je zit op de 'Maid of the Mist' met zo'n 100 japanners, 39 indiers en een verdwaalde kroaat maar, je moet toch wel erg verwaant zijn om je hier niet ontzettend klein te voelen tussen al dit geweld.

Bij de 'Cave of the winds' klimmen we naar beneden om tussen 2411 broedende meeuwen onder de watervallen te staan. Alsof je inderdaad in een hele zware regen/bui staat, kletterd de waterval zich 1 meter naast je naar beneden.
De charming regenjasjes houden lang niet al het water tegen. De bijpassende sandaaltjes mogen we ook houden. Het voorstel om dit tenue de hele reis aan te houden wordt afgewezen.

De volgende attractie is binnen te doen, en wel een film over de watervallen. Ik verwachtte een documentaire achtige film over het onstaan en dergelijke, maar het wordt een redelijke B film waar acteurs van het amateur toneelgezelschap "de lachende piccolo" niet in zouden misstaan. Als we de DVD hadden gehuurd was ie na 5 minuten al afgezet, nu zitten we de 40 minuten lange rit maar uit.

Het aquarium ligt een kilometer of 2 uit de buurt en we kunnen er wel naar toe met een trolleybusje, maar we besluiten dat we genoeg water hebben gezien de afgelopen twee dagen.
We rijden voor een wijntje en een kaasplankje terug naar het motel en vinden alletwee dat dit zeker de moeite waard was om wat extra kilometers voor om te rijden.

Vanaf morgen gaan we oostwaarts om over een paar dagen de echte grote steden te gaan bezoeken. Boston, New York, Philadelphia, Washington.

Maar morgen tussenstop in Rochester en Syracuse.

Tot snel
XXX

• 25 Mei 2012 - 15:16

Jose V/d Pas:

Hoi daar,
    Het is niet bij te houden om te reageren op jullie belevenissen en foto`s want dan zijn jullie al weer vergeten dat je daar was ,maar ben je in een museum v/d jaren 50 geweest of was het een motel gezien de t/v en telf. wel gaaf autotje die rode. Hier is het nu 27 graden en weer voor de b.b.q. geen kaasplankje dus maar beide wel lekker. Ook niet zo`n leuk bericht elly ligt in het z.h. en het gaat niet zo goed met haar, het is sneu omdat Daantje morgen 4 word maar dan kan ze even naar huis. dit is wel fijn om jullie te volgen maar over een tijdje zal ik kunnen skypen en dat is ook wel iets om naar uit te kijken. Groetjes weer van hier.